Utolsó frissítés: 2022.03.06.

A koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetése következményeként a 408/2022 (VIII.30.) Kormány rendelet 2022.03.07-én hatályát veszti, azaz a koronavírus-világjárvány megfékezésére elrendelt utazási korlátozások feloldásra kerülnek. Fentiek értelmében a továbbiakban izraeli állampolgároknak nem szükséges izraeli oltási igazolvánnyal rendelkezni a Magyarországra való korlátozásmentes beutazáshoz. Ugyanakkor az EU további tagországai különböző korlátozásokat alkalmazhatnak, így Magyarországon kívüli EU tagországba tartó utasok tájékozódjanak közvetlenül a célország illetékes külképviseletén.

 

Archív:

2021.10.12. 

Összhangban az Európai Bizottság döntésével, az Unió tagországai az izraeli védettségi vagy gyógyultsági igazolásokat - beutazás szempontjából - az uniós digitális Covid-igazolvánnyal egyenértékűnek tekintik, így azokkal állampolgárságtól függetlenül korlátozásmentesen (előzetes engedély és karanténkötelezettség nélkül) lehet beutazni Magyarországra.

Fentiek értelmében, az izraeli Covid19-oltásra és gyógyultságra vonatkozó igazolványokkal rendelkező utasok 72 órán belül készült negatív PCR tesz nélkül is korlátozásmentesen utazhatnak be Magyarországra.

Az utasok számára javasoljuk, hogy az izraeli Egészségügyi Minisztérium hivatalos oldalán, vagy a „Ramzor” applikáción keresztül kiállított, izraeli Covid19-oltásra és gyógyultságra vonatkozó igazolványokat papír alapon tartsák maguknál.