Hírek

A Víz Összeköt címmel nemzetközi fotó- és videópályázatot hirdet a Robert Capa kortárs fotográfiai központ

A víz nem csak az élethez szükséges egyik nélkülözhetetlen erőforrás, de a mindenkori művészetek egyik leguniverzálisabb témája is. Ez az alapelem civilizációk sorsát határozta meg a történelem során, és hétköznapjaink manapság is elképzelhetetlenek nélküle. Talán lehetetlen lenne felsorolni mindazokat a formákat, amelyekben napról napra jelen van életünkben. Most a közelgő Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a víznek ezt a sokszínűségét szeretné ihletként kínálni bárki számára, aki kész megosztani fotó- vagy videóalkotásait a nagyközönséggel szeptember 1. és 30. között.
Tovább

Népszavazás a Tel-avivi Nagykövetségen

Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-re. Az arra jogosultak szavazatukat Nagykövetségünkön is leadhatják.
Tovább

Magyar részvétel a DLD Tel Aviv innovációs fesztiválon

2016. szeptember 25-e és 29-e között, a tel-avivi külképviselet sorozatban harmadszor szervezett magyar megjelenést, izraeli legnagyobb infokommunikációs iparági programsorozatára, a DLD (Digital Life Design) Tel Aviv innovációs fesztiválra (www.dldtelaviv.com). A KKM KULTÁT, az MNKH Zrt. és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) támogatásával megvalósult program magyar, V4-es külképviseleti és izraeli szervezésű rendezvényeken tette lehetővé a részvételt a kiutazó magyar startupoknak. A küldöttséghez kapcsolódó budapesti főpolgármester-helyettesi látogatás hozzájárult továbbá, a magyar főváros és Tel Aviv közötti kapcsolatok erősítéséhez, a startup-, és gazdaságfejlesztés terén.
Tovább