2023. október 7-én reggel a Hamász terrorszervezet Gázából nagyszabású rakétatámadást indított Izrael ellen, emellett mind szárazföldön, mind tengeri úton terroristák hatoltak be az ország területére. Az izraeli kormány kihirdette a háborús helyzetet, a tartalékos katonákat behívták, a hadsereget mozgósították. Kérünk mindenkit, hogy kísérje figyelemmel a Konzuli Szolgálat honlapját, melyet folyamatosan frissítünk, valamint maradéktalanul tartsák be az izraeli hatóságok felhívásait. Győződjenek meg a hozzájuk legközelebb eső óvóhelyről, amennyiben légvédelmi sziréna esetén menekülni kell. 

Javasoljuk, hogy csak halaszthatatlan esetben utazzon be az országba. Amennyiben beutazik, kérjük, hogy haladéktalanul regisztráljon konzuli védelemre a Konzuli Szolgálat honlapján, Izraelt jelölve meg úticélként! Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció két lépéses: első körben a Konzinfoügysegéden regisztrálniuk kell magára a honlapra, majd utána tudnak a regisztrációt követő belépéssel konzuli védelemre regisztrálni! 

A Ben Gurion Repülőtér üzemel, az aktuális járatinformációkat erre a linkre kattintva tudják megtekinteni. Az izraeli ELAL, valamint Israir légitársaságok menetrend szerint közlekednek, a nemzetközi légitársaságok, ide értve a fapados légitársaságok jelentős részét, határozatlan időre törölte járatait. A szárazföldi határátkelők üzemelnek, nyitvatartásuk azonban változhat, előre tájékozódjanak! 

A nagykövetség facebook honlapján további tanácsokat helyeztünk el, kérjük Önöket azok figyelembevételére is.