Ki kérelmezheti a eljárást?

Magyar útlevelet (vagy megújítást - ugyanaz az eljárás) magyar állampolgár személy igényelhet.


 

Benyújtás módja:

A kérelem kizárólag személyesen nyújtható be, előzetes időpontfoglalással (klikkeljen ide: Ügyfélfogadás - általános információk").

Minden esetben új útlevél kerül kiállításra - az előző érvénytelenítésre kerül.

FONTOS: Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy NEM nyújthat be az személy magyar útlevél kiállítása iránti kérelmet, aki

 1. a honlapunkon előírtakhoz képest hiányos dokumentációval jelenik meg 
 2. az útlevélkérelem benyújtása előtt nem kérelmezte minden életeseménye (házasság, házasság felbontása, gyermek születése, házastárs halálesete) magyarországi anyakönyvezését. További információért klikkeljen ide.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy Magyarország hatóságainak félrevezetése, valótlan adatok közlése bűncselekménynek minősül és büntetőjogi eljárást von maga után.

Ennek értelmében kérjük, hogy ne foglaljanak időpontot útlevélkérelemre mindaddig, amíg a  annak benyújtásához szükséges követelményeknek nem tudnak eleget tenni.


 

Benyújtandó dokumentumok:

 

1 db útlevél fotó, mely nem lehet 1 hónapnál régebbi, az alábbi feltételekkel:

 • 35 mm / 45 mm
 • színes, éles kép fehér háttérrel ( kiskorúaknál a szülő nem látszódhat a képen vagy annak hátterében)
 • kamerában nézve:  szemüveg nélkül, nyitott szemek, csukott száj

 

18 ÉV FELETTI KÉRELMEZŐ

 • jelenlegi magyar útlevél
 • érvényes izraeli útlevél vagy személyazonosító igazolvány
 • születési és házassági anyakönyvi kivonat (magyar hatóság által kiállított)

Továbbá, amennyiben az Ön részére kiállításra került:

 • magyar lakcímkártya
 • honosítási okirat vagy 3 évnél nem régebbi állampolgársági okirat
 • névváltoztatási okirat (magyar hatóság által kiállított)

Fontos megjegyzések:

 1. Házassági neve / névváltoztatás utáni neve csak akkor szerepelhet az útlevelében, ha házasságkötését anyakönyveztette / névváltoztatása már bejegyezésre került Magyarországon és magyar hatóság által kiállított házassági anyakönyvi kivonattal / névváltoztatást igazoló okirattal rendelkezik
 2. Amennyiben magyar útlevélét eltulajdonították, úgy rendőrségi jegyzőkönyv bemutatása is szükséges.

 

18 ÉV ALATTI KÉRELMEZŐ

 • mindkét szülő és a kiskorú együttes megjelenése szükséges
 • kiskorú születési anyakönyvi kivonata (magyar hatóság által kiállított)
 • szülő(k) érvényes magyar  és izraeli útlevele
 • szülők születési és házassági anyakönyvi kivonata (magyar hatóság által kiállított)

Továbbá, amennyiben rendelkezik vele:

 • kiskorú magyar és érvényes izraeli útlevele
 • kiskorú és szülők magyar lakcímkártyája

 

12 ÉV ALATTI KÉRELMEZŐRE VONATKOZÓ SPECIÁLIS ELJÁRÁSREND

 • 12 év alatti kiskorú megjelenése nem szükséges
 • további benyújtandó dokumentumok:

Továbbá, amennyiben rendelkezik vele:

 • kiskorú magyar és érvényes izraeli útlevele
 • kiskorú lakcímkártyája
 • kiskorú és szülők névváltoztatási okirata (magyar hatóság által kiállított)

 


 

Eljárás időtartama:

Az útlevélkiállítás magyarországi eljárási ideje 20 nap, amely nem tartalmazza az okmány kézbesítésének idejét (2-5 hét). Az elkészült okmány kézbesítése az alábbiak szerint kérhető:

 • személyes átvétel a tel-avivi konzulátuson.

Kérjük, hogy a kiállítás és a kézbesítés várható átfutási idejét vegyék figyelembe az utazásaik tervezésekor, valamint tanácsoljuk, hogy  – tekintve, hogy az eljárási idő tartama hosszabb is lehet – ne vásároljanak az utazáshoz menetjegyeket az útlevél kézhezvétele előtt (repülőjegy, buszjegy, stb.). Az ebből eredő esetleges károkért a konzulátus nem vállal felelősséget.

A felsorolt eljárási idők a hiánytalanul beadott, rendezett állapotú útlevélkérelmekre vonatkoznak. Bármilyen hiányosság az eljárási idő további meghosszabbítását eredményezi.


 

Az útlevél átvétele

Átvéltellel kapcsolatban tekinttség meg az Általános információk menüpontunkat.

Saját, vagy kiskorú gyermeke útlevelének átvétele személyazonosításra alkalmas érvényes fényképes okmánnyal lehetséges. Az útlevél átvétele lehetséges meghatalmazás útján is; az eredeti meghatalmazás mellé csatolni szükséges a meghatalmazó személyazonosság igazolására alkalmas érvényes fényképes igazolványának másolatát.

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy a Magyarországon kérelmezett, de Magyarország diplomáciai külképviseleteire postázott útlevelek átvételekor a mindig aktuális konzuli díjtábla szerinti konzuli közreműködési díj megfizetése terheli az Ügyfelet.


 

 

Díjak:

A szolgáltatások aktuális díjait megtalálják a konzuli díjak menüpont alatt. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az útlevélkérelmezési díjak eltérnek annak függvényében, hogy hány gyermek van a családban. Az eljárási díj kizárólag hitelkártyával egyenlíthető ki.


 

Egyéb fontos tudnivalók:

Az útlevél eljárásnál hiánypótlásra nincs lehetőség! Amennyiben a kérelem bármelyik feltétele hiányzik, a kérelem átvételét visszautasítjuk és új időpontot kell foglalni, sürgősségi időpontot a konzulátus ebben az esetben sem tud biztosítani.

Sürgősségi eljárásra nincs lehetőség a Konzulátuson.

 


Ideiglenes magánútlevél-igénylés

 

Az ideiglenes magánútlevél Magyarországra történő egyszeri beutazásra jogosít, a belépést követően újabb utazásra nem használható, ahhoz  magánútlevél vagy személyazonosító igazolvány szükséges. 

A hazatérésre szóló ideiglenes magánútlevél kiállításának eljárási ideje 4-5 munkanap, de az ügyintézési idő az utazás sürgősségének (például bajba jutott magyar turista utazik haza) függvényében változhat.

Az ideiglenes magánútlevél érvényességi idejét a bemutatott menetjegyhez  igazodóan, általában legfeljebb 1-2 heti lejárattal állapítjuk meg. 

Az ideiglenes útlevelet hazaérkezést követően 5 munkanapon belül le kell adni a Központi Okmányirodában vagy valamely járási hivatalnál.

 Milyen esetekben igényelhető ideiglenes magánútlevél?

Ha a magyar állampolgár rövid időre (pl. turizmus) utazott be Izraelbe, de valamilyen oknál fogva úti okmány nélkül maradt, feltéve, ha új  állandó úti okmány beszerzése – idő hiányában – már nem lehetséges. Ebben az esetben az ideiglenes magánútlevél iránti kérelmet előzetes időpontfoglalás nélkül, a tel-aviv-i konzuli hivatala délelőtti ügyfélfogadási lehet személyesen benyújtani. 

Mit kell benyújtani a kérelemmel?

A rendelkezésre álló érvényes személy és állampolgárságot igazoló okmányt.

Elveszett, ellopott, eltűnt okmányok bejelentése

Amennyiben magyar okmányát ellopták, vagy elvesztette, ennek tényét be kell jelentenie a magyar hatóságok felé. Új okmány ugyanolyan feltételekkel igényelhető, mint normál ügyrendben.