Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm Magyarország tel-avivi Nagykövetségének megújult honlapján.

Megtiszteltetés a hazámat nagykövetként képviselni Izraelben egy olyan időszakban, amikor a két ország kapcsolatai korábban soha nem tapasztalt minőséget értek el. A kölcsönös tiszteleten alapuló politikai viszonyt emberi és üzleti kapcsolatok gyorsan szövődő hálója egészíti ki.

A két ország szoros szövetséget alakított ki a nemzetközi fórumokon és Magyarország következetesen kiáll az Izraelt megbélyegző, politikailag motivált támadások ellen a diplomácia világában. Hazánk egyetemei évente sok száz fiatal izraeli számára jelentik az alma matert, a sikeres szakmai karrier kiindulópontját. Izraeli és magyarországi befektetők bővülő lehetőségeket találnak egymás piacain, többek között a világjárvány elleni küzdelemben is közös szerepet vállalva. Évről évre csúcsot döntött a hazánkba látogató izraeli turisták száma, akik 2019-re így váltak a Magyarországra kíváncsi külföldiek sorában a tizedik legszámosabb csoporttá. A hozzánk látogató izraeliek a gasztronómiai és kulturális élmények mellett Európa egyik legnagyobb és újra virágzó zsidó közösségét találják. A pandémia lecsengésével várjuk a saját kárpát-medencei gyökereiket (újra)felfedezőket, az üzleti és továbbtanulási szándékkal érkezőket – de azokat is, akik egyszerűen csak szeretnének néhány napot eltölteni egy Izrael iránt nyitott és vendégszerető országban. Mindannyiuk számára bizonyossággal mondhatjuk, hogy ma Magyarország az egyik legbarátibb és legbiztonságosabb környezetet jelenti Európában.

Megújult honlapunkkal a fentiekből szeretnénk ízelítőt adni. Ha pedig ügyes-bajos dolgaival személyesen kíván ellátogatni hozzánk, sok szeretettel várjuk Magyarország tel-avivi Nagykövetségén, illetve Magyarország Jeruzsálemi Kereskedelmi Irodájában!

Jó böngészést kívánok és lehitraot!

Benkő Levente