Az Izrael ellen végrehajtott iráni támadás és a két ország között aktuálisan feszültebbé vált helyzetre tekintettel felhívjuk minden magyar állampolgár figyelmét, hogy az eddigieknél is nagyobb körültekintéssel szervezzék az Izraelen belüli mozgásukat. Továbbra is mindössze elkerülhetetlen indok esetén javasoljuk az Izraelbe történő utazást.

Kérjük egyúttal, hogy fokozott figyelemmel kövessék a biztonsági helyzet alakulásával kapcsolatos fejleményeket. 

Az iráni támadást követően Izraelben ismét kinyitották a Ben Gurion repülőteret, de járatmódosításokra kell számítani; így kérjük a Tisztelt utazókat, hogy a légitárságoknál közvetlenül érdeklődjenek a járatok iránt. Aktuális információkat a repülőtér saját honlapján is találhatnak: https://www.iaa.gov.il/en/. Egyúttal mi is folyamatosan frissítjük az ezzel kapcsolatos információinkat.

 

A Konzuli Szolgálat honlapján minden aktuális információt megtalálnak:  https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/izrael 

 

Amennyiben még nem tették meg, haladéktalanul regisztrálják utazásukat a következő weboldalon: https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Wizzair 2024. április 16-tól menetrend szerint közlekedik Izraelbe, azonban az elkövetkező időszakban a járatok indulási ideje változhat. Kérünk minden Wizzairrel utazót, hogy kísérjék figyelemmel a légitársaság utastájékoztatását.