Bevezető

Magyar állampolgár (vagy házastársa vagy gyermeke) külföldön történt születési családi és/vagy utónévváltoztatásának Magyarországon történő átvezetését külképviseletünkön keresztül is kezdeményezheti


 

Ki kérelmezheti a szolgáltatást/eljárást?

A kérelmet magyar állampolgár nyújthatja be.

A kérelem benyújtásának feltétele, hogy a magyar állampolgár születése ( vagy házassága, ha a házastársat érinti a névváltoztatás) már anyakönyvezve legyen Magyarországon.


 

Benyújtandó dokumentumok:

  1. Eredeti izraeli névváltoztatási okirat Apostille hitelesítéssel,  (http://mfa.gov.il/ConsularService/Certification/Pages/imut_mismachim.aspx) valamint magyar tükörfordítással ellátva (a fordításra nem szükséges Apostille / közjegyzői hitelesítés)
  2. A magyar állampolgárságú kérelmező magyar születési és házassági anyakönyvi kivonata és magyar lakcímazonosító igazolványa, és ezek másolatai.
  3. Elektronikusan kitöltött, kinyomtatott, de nem aláírt adatlap
  4. A magyar állampolgár kérelmező személyazonosságának és magyar állampolgárságának igazolása: érvényes magyar útlevél, vagy személyazonosító igazolvány vagy honosítási okirat és másolataik.
  5. A nem magyar állampolgárságú házastárs állampolgárságának és személyazonosságának igazolása: érvényes izraeli útlevél és másolata

 

Benyújtás módja:

A kérelem benyújtása személyesen, előzetes időpontfoglalás alapján történik.

Kiskorút érintő névváltoztatás esetében mindkét szülő együttes jelenléte szükséges.

A magyar állampolgár félnek minden esetben jelen kell lenni, (akkor is, ha nem őt érinti a névváltoztatás.)


 

Eljárás időtartama:

Általában 3-4 hónap, de ez akár 6-8 hónapig is elhúzódhat.

Sürgősségi eljárásra nincs lehetőség.


 

Díjak:

A szolgáltatások aktuális díjait megtalálják a konzuli díjak menüpont alatt.


 

Egyéb fontos tudnivalók:

JELEN ELJÁRÁS NEM/NEM VONATKOZIK A HÁZASSÁGKÖTÉS OKÁN MEGVÁLTOZOTT /FELVETT HÁZASSÁGI CSALÁDI NÉVVISELÉSRE (lásd : KÜLFÖLDÖN TÖRTÉNT HÁZASSÁGI NÉVVISELÉSI FORMA MÓDOSÍTÁSANAK ÁTVEZETÉSE)


 

Nyomtatványok: