Bevezető

Az erkölcsi bizonyítvány a kérelmezőre vonatkozó alábbi tények igazolását tartamazhatja:

  • büntetlen előéletű,
  • nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt,
  • nem áll foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt.

 

Ki kérelmezheti a szolgáltatást?

Hatósági erkölcsi bizonyítványt, állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül, bármely természetes személy kérelmezhet, azonban kizárólag a saját adataira vonatkozóan. A hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti eljárás csak kérelemre indul.


 

Benyújtandó dokumentumok

  • Érvényes személyazonosító okmány
  • Kitöltött, de még nem aláírt adatlap

 

Benyújtás módja

Személyesen, előzetes időpontfoglalás alapján. Időpontfoglalással kapcsolatos információért, kérjük tekintse meg "Ügyfélfogadás - általános információk" oldalunkat. 


 

Eljárás időtartama

Körülbelül 1 hónap.


 

Díjak

Erkölcsi bizonyítvány igénylése évente négy alkalommal ingyenes, az ötödik, vagy annál több alkalommal indított eljárásért az első fokú közigazgatási eljárásért fizetendő, általános tételű eljárási illetéket kell fizetni (3000HUF), azonban Konzuli közreműködési díj is felszámítandó az eljárásban. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy amennyiben a bizonyítványt Izraelben, vagy nem Magyarországon szeretnék felhasználni, úgy annak Apostille felülhitelesítése is szükséges, mely további díjat von maga után.

A szolgáltatások aktuális díjait megtalálják a konzuli díjak menüpont alatt.

A díj bankkártyával (Visa, MasterCard, Discover) fizetendő. Csekkel vagy készpénzzel való fizetésre nincs lehetőség. 


 

Egyéb fontos tudnivalók

A bizonyítvány csak magyar nyelven kerül kiállításra, érvényessége 3 hónap. A külképviseleten keresztül kézbesíteni kért hatósági erkölcsi bizonyítvány elektronikus közokiratként kerül megküldésre a kiállító magyar hatóság által. Amennyiben a felhasználás szerinti ország hatóságai nem fogadják el a konzul által a fentiek szerint, elektronikus úton kézhez vett és kiállított bizonyítványt, abban az estben lehetőség van annak hagyományos úton, papír alapon történő kiállítására.


 

Nyomtatványok

Az adatlapot letöltheti a Konzuli Szolgálat oldaláról: Erkölcsi bizonyítvány adatlap.